Grote schoonmaak - Reisverslag uit Hurghada, Egypte van Esther Meijer - WaarBenJij.nu Grote schoonmaak - Reisverslag uit Hurghada, Egypte van Esther Meijer - WaarBenJij.nu

Grote schoonmaak

Door: Esther

Blijf op de hoogte en volg Esther

16 Februari 2011 | Egypte, Hurghada

Grote schoonmaak

Eindelijk is het zover: het huisvuil wordt binnenkort op een professionele manier ingezameld!
Een bedrijf (Hepca) heeft de taak gekregen ons Hurghada schoon te maken… ik hoop echt dat het lukt. Nu nog de mensen zover zien te krijgen dat het afval ook daadwerkelijk gescheiden wordt… maar goed, nu na de revolutie lukt het misschien. We kregen een mooie email met de aankondiging en een mooie foto van een vuilniswagen en mannen met rode overalls. Ze gaven nog wel aan dat het nog even kan duren voordat de vuilnisbakken worden gebracht: op het moment van de revolutie waren die net aangekomen in Alexandrië en omdat het daar een paar weken heeft stil gelegen krijgen voedsel en spullen die dringend nodig zijn voor de maatschappij voorrang. Daarna komen ze de beloofde spullen brengen.

Voor ons is dit goed nieuws, voor de zwerfhonden en -katten is dit slecht nieuws. Als de mensen het afval in de containers gaan gooien, hoe moeten zij dan aan eten komen? Op deze manier zal aan het zwerfhondenprobleem niet direct een einde komen, maar ik verwacht dat het aantal in ieder geval drastisch omlaag gaat. Nu hebben we er veel last van; vooral ’s nachts blaffen ze heel veel, en nog hard ook, overdag slapen ze vooral veel.

Verder is heel Egypte druk bezig met de grote schoonmaak in allerlei organisaties. Men wil af van de corruptie en het gestolen geld willen ze terug! Steeds meer namen van steenrijke mensen komen in het nieuws; er wordt hard gewerkt aan de bewijslast.

Ander goed nieuws is dat mensen mogen terugkomen die eerder Egypte ontvlucht waren vanwege allerlei problemen met de regering. Er waren op tv al Egyptenaren te zien uit Amerika die terug willen en hun problemen hier oplossen. Ze willen hun geld hier weer investeren en helpen de economie opbouwen. Ik hoop dat het lukt, want er is hier veel werkloosheid, vooral onder de jongeren.

Nog het laatste goede nieuws: de toeristen komen weer terug. Nu is bijna heel de stad werkloos, maar een aantal landen hebben aangegeven weer op de bestemmingen aan de Rode Zee te gaan vliegen. Het mooiste is: de mensen die een vakantie Egypte hadden geboekt mochten van de organisaties gratis omboeken naar een andere bestemming, maar bijna niemand heeft daarvan gebruik gemaakt.

• 16 Februari 2011 - 19:38

Koen:

Nou mam dat klinkt geweldig. Nu hopen dat t allemaal goed gaat lopen. Misschien dat een Egypte zonder corruptie als een veel sterker en vrijer land uit de bus kan komen! Ik hoop het van allerharte!

Succes daar lieve moeder!

• 17 Februari 2011 - 00:33

Fam Meijer Nijmegen:

ik vindt het wel leuk om weer eens een briefje te schrijven en moet en bespeur ik ook nog dat er bij jullie nog veel aan het veranderen is je moet maar zo denken elke verandering is in iedergeval een verbetering maar het zal tochik hoop dat de mensen hetzelfde voelen en dat ook gaan uit eindelijk respekteren dan wordt het voor de bewoners prettige.je moet ook de hartelijke groeten en een dikke pakkerd hebben van ons,ik heb gisteren mijn eerste les gehad dat viel nog al mee en hebben veel huiswerk mee gekregen voor de eerste 14dagen ik hoop dat jij aardig