Nieuws
Door: Esther
Blijf op de hoogte en volg Esther
27 Maart 2011 | Egypte, Hurghada
Zo, het was weer tijd voor een paar nieuwe foto’s, zie bijgaand. De gevel is opgeknapt, 3 bloembakken naast de trappen gemaakt, appartementen naderen de finale fase van schilderen, en in de vrije tijd lekker knutselen met de lapjes die door de vorige huurder van het magazijn zijn achtergelaten. Ik heb ze aan kinderen in de buurt gegeven. Kijk ook even naar de mooie stukjes marmer, die zijn voor Loe en Wessel.
Dan heb ik nog te melden dat ik heerlijke atjar heb gemaakt, wel 3 potten! Ook nog in de planning: picalilly, maar daarvoor heb ik mosterdpoeder nodig, en dat staat nog op de boodschappenlijst. Daarnaast een heerlijke aardbeiensaus gemaakt. Dat moest wel want Magdi kwam met 2 kg aardbeien terug van de markt, ze waren in de aanbieding maar ze waren ook al ver heen, dus vandaar staan er 4 aardbeienpuddingen en 2 potten saus in de koelkast.
Ook wil ik nog vertellen van Baba Schnouda, de Egyptische paus voor de Kopten. Hij ziet eruit alsof hij 110 jaar oud is, met een breekbare stem, langzaam bewegend. Zijn assistenten echter vliegen voor hem, dus hij redt zich prima. We zagen een uitzending van CCTV waarin hij in een stampvolle kerk een preek hield. Hij trok vergelijkingen met de bijbel en de tegenwoordige tijd, je kwam vanzelf tot de conclusie dat niets veranderd is, de mensen doen steeds weer hetzelfde. Daarna beantwoordde hij vragen van de tv-kijkers (die je via email kunt doorgeven) maar ook van mensen die in de kerk zitten. (de kerk stampvol, mensen ook lekker reageren op wat hij zegt, gaan juichen of joelen of applaudisseren)
Daar zou de paus in Rome nog wel wat van kunnen leren, ik verzeker jullie dat het weer vol zit in de kerken.
De mensen leggen Baba Schnouda de meest uiteenlopende vragen voor. O.a.: een vrouw die vraagt of het slecht is van haar als ze bij haar man blijft die al 4 jaar een relatie heeft met de dienstbode. De man vraagt in de camera: ben je je invloed kwijt op hem? Ja, dat moet dan wel. Voor een oplossing van dit probleem: stuur die dienstbode maar naar mij! En meteen begon hij hard te lachen.
Een andere vraag van iemand: ik ben een hebberig persoon. Ik heb al 4 pogingen gedaan om mijn vader te vermoorden om zo mijn erfenis te krijgen, de man wordt echter steeds op wonderbare wijze gered. Ik heb echter geen gevoel van spijt, ik voel helemaal niets. Het antwoord op deze vraag weet ik niet meer, omdat ik zelf te zeer ondersteboven was van dit mens.
Wat wel grappig is: je kunt hier tegenwoordig kuikentjes kopen op de markt, ze zijn heel goedkoop, ik geloof 1 pond per stuk. Schattige kleine zachte donsjes in verschillende kleuren: geel, rood, geel met zwart, grijzig. Veel mensen hebben hier kippen in de tuin, helaas ook met hanen die tegen elkaar op proberen te kraaien, onze achterburen hebben er een die zelfs in de nacht nog kraait.
27 Maart 2011 - 20:05
Edith En Guus:
Ha Zus,
leuk verslag, maar volgens mij ontbreken nog wat fotos haha....
Appartement no 5 ziet er al goed uit hoor.
n Heel verschil met vorig jaar...n stuk lichter en de open keuken is helemaal toppie, geweldig die versiering.
We zijn al aan t kijken wanneer we komen....ben aan t zoeken naar n leuke vlucht.
Nou die kerk is wel wat anders als bij ons ja.....ach soms moeten mensen met een andere invalshoek ergens naar kijken.
Modern hoor via email enz vragen stellen in de kerk....
nou je hoort nog als we n vlucht hebben geboekt.
Trouwens denk maar ns na wat voor kruiden ik vanuit nederland mee moet nemen bv speculaas of zo mosterdpoeder haha, ik hoor t wel!
xxxxx Edith en Guus
27 Maart 2011 - 20:14
Koen:
Hey Moeder,
Dat is ziet er al goed uit die appartementen. Wat zien die popjes er ook lief uit zeg! Wat leuk om die te zien:) Is het leven in Egypte weer een beetje op de rails na de revoluties?
Kusjes! -
02 April 2011 - 15:51
Edith En Guus:
ha Esther en Magdi,
we hebben net een goedkoop ticket gescoort haha, 150 euris pp, voor 3 weekjes naar jullie toe.....
Kunnen we lekker Esther en Guus verjaardagen op 8 en 9 mei vieren.
Ga van de week gelijk naar de action slingers kopen...
Ik ga zometeen de koffers afstoffen, want we komen al over 4 weken.
Lekker we hebben er zin in....
Kunnen we lekker genieten van de rust...haha we zullen wat af babbelen!
Ik ga kijken naar speculaaskruiden, ik lees nog wel wat of je nog meer nodig hebt vanuit Nederland.
Hoera tot gauw in levende lijve.
xxxxxxxxxx Guus en Edith