strand voor de deur - Reisverslag uit Hurghada, Egypte van Esther Meijer - WaarBenJij.nu strand voor de deur - Reisverslag uit Hurghada, Egypte van Esther Meijer - WaarBenJij.nu

strand voor de deur

Door: Esther

Blijf op de hoogte en volg Esther

14 Januari 2010 | Egypte, Hurghada

Aangezien we op een berg wonen is het niveau van de tuin niet overal even hoog. Daarom hebben we 2 vrachtwagens zand besteld om de tuin wat op te vullen. De eerste vrachtwagen kwam terwijl Magdi net bij de groenteboer wat aan het kopen was. Ik rende naar de straat maar de chauffeur keek nog niet eens en gooide het zand op straat en reed weg voor de 2e lading. Toen die kwam had Magdi de eerste berg bekeken en...afgekeurd! Wat bleek? Het was geen gewoon zand voor de tuin maar het was zand van een zeestrand. Kennelijk wordt er ergens een hotel gebouwd waar dit "afval" bij vrijkwam. Het zat vol schelpjes, koraal, grotere schelpen en door het zoutgehalte nergens geschikt voor. Dus dat betalen we niet. En de man kwam het ook niet meer ophalen....! Dus... Amme Ali kan het mooi uitrijden in de straat, daar was het een puinhoop met fijn stof, dat waait gemakkelijk in ons huis en dat willen we niet. Zo gezegd, zo gedaan. 2 dagen werk en vanmiddag nog even met water nat gemaakt zodat het zand goed stevig wordt. Daarom hebben wij een strand voor de deur nu.

Naast ons is de dokter aan het bouwen. Zijn aannemer wist nog wel een zandleverancier... en die kwam vanmiddag. Magdi stond erbij dat de lading gelost werd.... en maar goed ook. Er zaten brokken cement in... en ... schelpen... en stukken koraal!!! Daar waar de aannemer (Abou Aya) de eerste berg afkeurde... zei hij dat dit wel goed zand was! Ja, ja! Maar wat te doen? De straat ligt al vol met de eerste berg.... De leverancier gebeld die natuurlijk zei dat het zand best in de tuin gegooid kon worden. Maar dat doen we mooi niet! Magdi zei dat hij het weer mocht komen halen. ZO niet... inmiddels heeft zich een buurman verderop in de straat gemeld. Die wil ook wel een strand voor de deur!!!

Zitten we nog met één probleem: hoe komen we aan goed zand? Moeten we dan echt zelf gaan scheppen???

Foto's zijn nu geplaatst: zie het fotoboek

• 14 Januari 2010 - 21:12

Edith En Guus:

Nou zus en zwager,
    Leuk een eigen site hoef ik niet meer zoveel tikken op guusenedithfortier haha Nu moeten we dat ook doorgeven aan iedereen.
    Wij zitten in de kou en jullie met het strand voor de deur lekker, kan niet wachten tot we van de zomer ofzo gaan komen.
    we hoeven met de vakantie nu niet meer zoveel rekening te houden, want ik heb vandaag te horen gekregen dat mijn contract niet verlengd wordt (van het werk).
    Nou we gaan het allemaal volgen.

kusjes Guus en Edith

• 15 Januari 2010 - 10:18

Petra En Frans:

Hoi Esther en Magdi,

wat leuk dat jullie nu een eigen site hebben. Wij volgen jullie belevenissen met plezier.
    Hopelijk gaat het met het zand helemaal goed komen, hahaha.
    Groetjes vanuit beuningen!!!

• 06 Februari 2010 - 14:38

Rita:

Zo gauw ik kan kom ik helpen scheppen.
    Je hoort het wel .
    Vond je de post leuk?
    Als ik iets mee kan nemen
    hoor ik het wel.
    Groetjes rita.